Usb OTG noname GPS?

Firmware - salvare, resoftare, modificare. Alte discutii tehnice

Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 15 Sep 2013, 18:53

Am o chinezarie de GPS si din ce am descifrat eu pe un forum rusesc am inteles ca se pot vedea stick-uri usb, bluetooth, etc. Stie cineva daca se poate, a mai incercat cineva?
Adresa topicului de pe forumul rusesc este:
http://forum.gps-club.ru/index.php?showtopic=14627
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 19 Sep 2013, 16:28

Sa va spun ce am reusit pana acum: nimic!!!
Specificatiile aparatului meu sunt: chinezarie, 7", Cortex-A9 Sirf Atlas VI 800 MHz, 256 MB RAM, 8GB.
In HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\UsbOtg1 am modificat valoarea din OTGPortMode de la 3 la 1. Dupa restart aparatul nu mai este recunoscut de Windows 7 si din ceea ce am inteles e normal. Intrebarea mea este daca mai trebuie urmati alti pasi in afara de ce am facut eu sau cum pot sa verific daca aparatul suporta OTG. Poate d-l abdbl isi face putin timp si pentru mine si-i multumesc pe aceasta cae pentru ajutorul din trecut.
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde ablbd » 20 Sep 2013, 21:20

Pai simplu: in aparat intra de la stick doar firele de date si masa (nu si alimentarea-firul rosu), drept pentru care va trebui sa alimentezi stickul de la o sursa externa de 5V.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 20 Sep 2013, 21:34

adica firul rosu nu poate fi folosit ca alimentare comuna pentru aparat si stick? eu am confectionat un cablu OTG cu alimentare separata din care ar trebui sa se alimenteze atat stick-ul cat si aparatul, unde e greseala?
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde ablbd » 22 Sep 2013, 08:10

Ti-am spus clar: in mod otg aparatul nu poate fi alimentat, alimentezi extern doar stickul
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 22 Sep 2013, 17:26

Nu merge nici asa. Cred ca porcaria asta nu stie sa citeasca stick-uri ori driverul usbotg1.dll nu este bun. Multumesc de sugestii
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 24 Sep 2013, 19:16

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\USBOTG1]
"OTGPortMode"=dword:00000001
"Prefix"="OTG"
"Dll"="usbotg1.dll"
"Index"=dword:00000001
"Order"=dword:00000004
"Priority256"=dword:00000064
"MemBase"=dword:b8010000
"MemLen"=dword:00004000
"HnpPriority256"=dword:00000060
"PortNum"=dword:00000001
"InterfaceType"=dword:00000005
"BusIoctl"=dword:002a0048
"LegacyHost"=dword:00000001
"IClass"=hex(7):7b,41,33,32,39,34,32,42,37,2d,39,32,30,43,2d,34,38,36,62,2d,42,30,45,36,2d,39,32,41,37,30,32,41,39,39,42,33,35,7d,00,7b,45,32,42,44,43,33,37,32,2d,35,39,38,46,2d,34,36,31,39,2d,42,43,35,30,2d,35,34,42,33,46,37,38,34,38,44,33,35,7d,3d,25,62,00,7b,36,46,34,30,37,39,31,44,2d,33,30,30,45,2d,34,34,45,34,2d,42,43,33,38,2d,45,30,45,36,33,43,41,38,33,37,35,43,7d,3d,25,62,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\USBOTG1\OTGHOST]
"Class"=dword:00000006
"SubClass"=dword:00000080
"VendorID"=dword:0000105b
"DeviceID"=dword:00009030
"ETDCount"=dword:00000008
"Priority256"=dword:00000064

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\USBOTG1\OTGFN]
"Class"=dword:0000000c
"SubClass"=dword:00000003
"ProgIF"=dword:000000fe
"VendorID"=dword:0000105b
"DeviceID"=dword:00009030
"EndpointCount"=dword:00000008
"SupportedSpeeds"=dword:00000002
"ClientDriverKey"="ClientDriver"
"Priority256"=dword:00000064
"UnknownDevice"=dword:00000000

Se poate identifica de aici daca aparatul suporta OTG?
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 05 Oct 2013, 21:26

Cred ca driverul usbotg1.dll e pus la misto si de fapt aparatul nu are controllerul pentru usb host, dar ceea ce ma contrariaza e faptul ca la trecerea otgportmode de la val 3 la val 1 aparatul nu mai este recunoscut de Windows ceea ce imi spune ca se intampla ceva. Oricum o sa mai caut desi m-am cam dezumflat. Oricum am facut rost de firmware-ul aparatului astfel incat ma pot juca linistit si daca nu mai are nimeni nicio parere declar threadul inchis.
Multumesc
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 17 Dec 2013, 17:37

Am masurat tensiunile pe usb si cred ca ceva nu e in regula.
Pe D+(verde) am 3.47V , iar pe D-(alb) am 0.16V in conditiile in care firul de alimentare (rosu) nu intra in aparat.
intrebarea mea este daca aceste valori sunt normale sau nu cumva sunt prea mari si stick-ul se inchide pentru protectie?
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde ablbd » 18 Dec 2013, 23:26

Da, sint normale. Teoretic D+ trebuia sa fie catre 5V insa aparatul nu poate livra acea tensiune pe motiv de baterie interna 3,7V; important este sa fie "1" logic, valabil in cazul tensiunii de 5V a usb incepind de pe la 3V, adica ceva mai sus decit jumatatea tensiunii de 5V.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 24 Dec 2013, 09:58

Atunci de ce nu functioneaza?
Folosesc un stick <2Gb formatat in toate variantele posibile. Cand il introduc in aparat ledul indicator clipeste o data si atat.
Pe un forum rusesc se punea problema conectarii X_USB_ID de la procesor la masa. Sa fie oare asta solutia?
Sarbatori fericite tuturor!
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde chal4oye » 08 Ian 2014, 10:31

Dupa restart aparatul nu mai este recunoscut de Windows 7 si din ceea ce am inteles e normal. Intrebarea mea este daca mai trebuie urmati alti pasi in afara de ce am facut eu sau cum pot sa verific daca aparatul suporta OTG. Poate d-l abdbl isi face putin timp si pentru mine si-i multumesc pe aceasta cae pentru ajutorul din trecut.



_________________
Our excellent online Pass4sure 640-864 training programs will lead you to success in the wikipedia exam. We also offer latest Swiss Federal Institute of Technology Zurich with 100% success guarantee. Our HITACHI is rare in IT world.
Ultima oară modificat de chal4oye pe 20 Aug 2014, 09:24, modificat de 3 ori în total.
chal4oye
 
Mesaje: 1
Membru din: 08 Ian 2014, 10:16
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

OTG

Mesajde ablbd » 09 Ian 2014, 19:18

Toate informatiile anterioare ramin valabile pentru orice aparat, doar ca necesita un soi de montaj ca cel din imagine. Degeaba am tot spus in cuvinte cum se face montajul, se pare ca nu s-a inteles...

Imagine
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 10 Ian 2014, 16:23

Salut,
Am realizat montajul sugerat de ablbd cu cele 2 rezistoare conectate de la masa(negru) la firele de date verde (D+), respectiv alb (D-) si nu am obtinut niciun rezultat. Din toate incercarile de pana acum si din ce am citit pe forumuri (mai ales cele din Rusia) pot trage urmatoarele concluzii:
- driverul usbotg1.dll nu e bun si trebuie inlocuit (mai pe toate topicurile rusesti se sugereaza asta)
- integrarea in firmware a unui driver usbotg.dll compatibil (nu stiu cu ce se mananca deci nu ma bag :http://forum.gps-club.ru/index.php?showtopic=14627 primul post)
- aparatul nu suporta usb host (probabil)
- sunt eu prost si nu fac ceva cum trebuie (probabil)
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde ablbd » 10 Ian 2014, 22:40

Ai incercat otgportmode =0? Ca al meu Wayteq la valoare 2 sau 1 se conecteaza prin AS...

Nu cred ca driverul sa fie de vina ci mai degraba ca valorile otgportmode au semnificatie diferita (poate NDIS, LAN si alte asemenea) decit la alte aparate
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: Usb OTG noname GPS?

Mesajde BodoShow » 10 Ian 2014, 23:15

Salut,
Prin toate valorile 0,2,3 se conecteaza prin AS. Imi vine sa-l dau de pamant.

Edit: Are vreo importanta ca aparatul nu are bluetooth?
BodoShow
 
Mesaje: 22
Membru din: 24 Mai 2013, 12:00
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori


Înapoi la Vademecum GPS

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • Advertisement
cron