Dupa 3-4 zile de citit pe forumul acesta si altele, am reusit sa resuscitez UPQ550'ul, iar satisfactia este de nedescris in cuvinte...
Pot spune ca am invatat o groaza de lucruri noi, extrem de interesante si am sa continui sa invat, pentru ca sunt interesat de aceasta zona.
Multumesc ablbd, chacka, imre00 si tuturor celorlalti care au contribuit si contribuie in continuare sa aduca informatii si sa sustina aceasta comunitate online, extrem de utila, care are ca principal scop sa ajute neconditionat, persoane ce sunt in situatii similare cu cea in care am fost si eu.
Cum am rezolvat problema mea:
Dupa cum banuiam, desi aveam dubii si speram ca de vina este cardul mSD (aveam decat unul de 2GB si am cumparat apoi unul de 128 MB), bootloaderul era busit si nu declansa update'ul de pe card. Asa cum am mentionat in postarea anterioara, dispozitivul era vazut de catre calculator in modul service (in care am intrat deschizand carcasa dispozitivului si facand o conexiune cu surubelnita intre masa si conectorul TP36 in cazul meu, nu TP39), respectiv de catre aplicatia PndFlashTool, insa la incercarea de a formata sau a scrie bootloader'ul, primeam erorile mentionate mai sus.
Am cautat in continuare sa inteleg ce reprezinta acele erori si am aflat ca trebuie sa folosesc o versiune mai noua de PndFlashTool, deoarece cea pe care o foloseam eu - 1.4.2 - nu avea o baza de date suficient de noua sau mai precis, nu avea suport pentru dispozitivul meu (sper ca am inteles bine), iar drept urmare, am folosit versiunea 1.4.8 cu urmatoarele setari - COM Port USB, BaudRate 9600, Storage Type Nand, Nand Setting 0x700F FFFF si formatare Normal Erase, cu Start Address 0x00000000 si Format Lenght 0x01000000.
Bootloaderul a fost rescris cu succes si mai apoi am rescris ROM'ul de pe cardul mSD de 128MB formatat in FAT, cu aplicatia HP USB D.S.F.T. V2.2.3.
Bootloaderul si ROM'ul le-am luat de pe gpszone.ro sau de pe 4pna.com, nu mai stiu exact, pentru ca am descarcat cel putin 35 de variante pe care le-am incercat inainte sa rescriu bootloaderul, in disperare de cauza.
ROM'ul si bootloaderul le-am cautat dupa seriile de placa de baza si de pe stickerul lipit pe unul dintre chipurile din interiorul dispozitivului, pe care le-am mentionat in prima mea postare.
Asadar multumesc inca o data si voi continua sa urmaresc cu deosebit interes acest forum.
Toate cele bune!