FIRMWARE

Firmware - salvare, resoftare, modificare. Alte discutii tehnice

Re: FIRMWARE

Mesajde eugenfloari » 29 Dec 2014, 20:52

Va salut. Ma ajutati va rog cu un firmware care sa functioneze si pe Evolio preciso hd al meu.Am incercat toate variantele postate pana acum si din pacate tot blocat in imaginea de boot a ramas. Mentionez ca pe placa de baza scrie CPITM34 -MSB2521-DDR3-BT_V2.0 2012-05-04
eugenfloari
 
Mesaje: 14
Membru din: 11 Feb 2012, 02:54
Mulţumiri date: 2 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

nm 35s si loox n100

Mesajde freakaleo » 03 Ian 2015, 15:49

Un ajutor cu cele 2 aparate daca se poate cu niste firmware sau ce sa fac?
freakaleo
 
Mesaje: 9
Membru din: 02 Noi 2012, 20:06
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde ablbd » 05 Ian 2015, 21:17

Propun sa le luam pe rind. LOOX N100, instructiuni in arhiva.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde freakaleo » 05 Ian 2015, 22:37

multumesc mult pentru firmware, dar din păcate același firmware l-am descarcat si eu de pe situl oficial, si tot nu vede gps-ul
freakaleo
 
Mesaje: 9
Membru din: 02 Noi 2012, 20:06
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde ablbd » 06 Ian 2015, 08:32

Din registrii rezulta ca gps este pe com4: si pntru deblocare poti pune pe card TC redenumit ca htcedenautorun.exe
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde freakaleo » 06 Ian 2015, 09:23

Am pus igo vre-o doua variante si la nici una nu vede gpsul. Am pus si pe auto si pe com 4 baud 9600 si 4800. Nimic la amândouă. Cine l-a avut înaintea mea cred ca a modificat cu sirf ceva pe la setările gpsului.
freakaleo
 
Mesaje: 9
Membru din: 02 Noi 2012, 20:06
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde TheOpSis » 19 Ian 2015, 14:48

Salutare,

Am reusit sa fac o 'boacana' cu un Mio Moov M610 - TATA3.09.04.0392, era perfect functional si am pus un back-up(teoretic de la acelasi model de Mio) pe el, iar acum la pornire imi da o eroare - cum ca nu poate sa lanseze aplicatia de navi - si nu il mai vede calculatorul decat ca USB Mass Storage Device cu semnul exclamarii (nu am verificat dar banuiesc ca e vorba de clasicul cod 10 de eroare).

Se intampla sa ai un firmware pentru acest tip de dispozitiv, sau e o situatie fara rezolvare precum in cazul lui M410?

LE: Din cate vad, situatie este similara modelului M410, nu prea reusesc sa intru in 'ecranul albastru', desi nu am firmware'ul, l-am desfacut de curiozitate, iar prin metoda cu firul rosu de la baterie + scurt la cel negru + reset + power => o pornire normala. Alt aspect pe care l-am observat, la fel ca la M410, M610 e tot pe inand, asadar pica metoda pinului 9.
Ultima oară modificat de TheOpSis pe 21 Ian 2015, 02:04, modificat de 2 ori în total.
TheOpSis
 
Mesaje: 30
Membru din: 02 Iun 2014, 01:13
Mulţumiri date: 8 ori
Mulţumiri primite: 1 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde ablbd » 20 Ian 2015, 20:12

Intr-adevar M610 este frate bun cu M410; fara slot de card nu sint sanse de rezolvare. Nici eu nu am obtinut progrese notabile cu cele 3 M410 ajuse la mine cam in aceiasi stare.

Pentru acest mesaj ablbd a primit mulţumiri de la :
TheOpSis
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde TheOpSis » 20 Ian 2015, 22:00

Ok, daca rasare cumva soarele si pe strada noastra (a posesorilor de M410/M610), te rog sa-mi dai de veste...

LE#1: Ma intreb totusi, cum de a reusit in 2012 utilizatorul de pe G.U. sa ajunga in ecranul albastru cu mesajul - "Please send the Image through USB", la acel M410 :?:

LE#2: Am dat de utilizatorul de care aminteam mai sus, iar la intrebarea - Cum ai reusit sa rezolvi situatia din 2012 cu M410-le tau? - ,mi-a raspuns cam asa - uuuuh ...it is long time ago, i was unable to find firmware, so i made nand flash backup from working unit and then write backup to not work unit. - , raspuns prin care m-a bagat in ceata mai rau decat eram pana acum... i-am cerut detalii...
TheOpSis
 
Mesaje: 30
Membru din: 02 Iun 2014, 01:13
Mulţumiri date: 8 ori
Mulţumiri primite: 1 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde tofanpc » 12 Mar 2015, 10:26

Va salut
Am un Serioux UPQ550 care ramane blocat la imaginea de boot timp de 30 de secunde si apoi se inchide.
Seria de pe placa este YG-912C-W6-SJ-2G-6D-5LS.

Aveti un bootloader si un firmware testat pentru acest dispozitiv?
Aparatul comunica cu pc-ul folosind flashtools.
Am cautat pe forum dar nu am gasit nimic sa mearga.

multumesc
......
am rezolvat ....multumesc
tofanpc
 
Mesaje: 8
Membru din: 20 Mar 2012, 10:03
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde laurentiufocsani » 19 Mar 2015, 22:59

buna seara..
am incercat sa ajut un prieten si sa pun un nou soft (igo primo) pe un gps LODE STAR LS-A45BF placa de baza MD82A_V6.0 si din pacate acum imi da o eroare '' yfloader-cann't find execute file ''..cred ca este o eroare de firmware...ma poate ajuta vreun coleg cu un firmware sau o rezolvare la aceasta problema?...va multumesc..
laurentiufocsani
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Mar 2015, 22:52
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde ablbd » 23 Mar 2015, 21:57

tofanpc: Am prin colectie FW pentru UPQ550 dar acela merge doar de pe card; in rest (pt Flash Tool) doar pe aproape si pentru nand de 4G. Cum ai rezolvat?

laurentiufocsani: Ai incurcat treburile cu softul de navigatie dar nu este prea grav. Citeste topicurile care trateaza sistemele YF, s-a scris mult despre aparatele Wayteq. Remediaza ceea ce ai stricat direct din interfata windows: pune pe card un fisier cu numele YFGo2CE.bld care sa nu fie gol (scrie orice vrei in el) si da reset cu cardul in aparat.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde laurentiufocsani » 26 Mar 2015, 01:48

Multumesc mult pentru atentia acordata problemei mele.Am cautat firmware dupa codul placii de baza si am gasit la rusi.Am rezolvat problema.Am sa pun si pe forum firmwarul care m-a ajutat pe mine...stima..
laurentiufocsani
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Mar 2015, 22:52
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde tofanpc » 28 Mar 2015, 22:48

multumesc ablbd
am gasit pe la rusi ceva bootloader cu care a pornit si un firmware compatibil


revin cu alta problema ...
ceva pentru un evolio gps mini ramas blocat pe ecranul de start

orice ajutor/sugestie este binevenita :)

am cautat dar informatiile sunt putine si nu am gasit nimic sa ma ajute

multumesc
tofanpc
 
Mesaje: 8
Membru din: 20 Mar 2012, 10:03
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde chelnov » 11 Mai 2015, 18:31

Salutare....ma poate ajuta cinva cu un rom pentru evolio E400? si cu cu SO complet pt acest aparat?multumesc anticipat!!!

Rezolvat....am gasit in posturi anterioare ( http://www.4shared.com/rar/YRZvBHZZ/ResidentFlash.html).problema este urmatoarea:cand deschid aparatul imi da urmatoarea eroare:langsync.exe....cannot find *langsync*(or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are avaible............Multumesc anticipat
chelnov
 
Mesaje: 45
Membru din: 14 Mai 2012, 18:05
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde summoner » 11 Mai 2015, 23:02

Salutare,

Revin la un post mai vechi (de anul trecut) cu rugamintea de a ma ajuta cu un sistem de evolio e460. Am reusit, cu ajutorul lui ablbd, (multumesc inca o data!) sa "resuscitez" aparatul complet blocat, cu SiRFSoCMgr (optiunea 9, "format..." si optiunea "u" cu specificarea imaginii unui boot de e460 trimis de ablbd si acum sunt in urmatoarea stare: imaginea de fundal evolio e vizibila, ecranul reactioneaza la atingere (se aude zgomotul specific) si la conectarea prin usb la calculator vad doua unitati de disk: una de 24Mb pe care nu exista nimic, formatata exFAT si microSD-ul cu o copie de Evolio (unii zic Mireo...). Nu mai am interfata de pornire (butoanele de selectie a programelor), butonul de start nu functioneaza (presupun ca inchiderea sistemului se face prin soft) si presupun ca ar trebui sa instalez un firmware... Din pacate nu stiu cum functioneaza wince, dar presupun ca ar trebui sa "vada" ceva de genul "autoexec" si "sys" ca sa poata fi activ... Ma poate ajuta cineva?

Multumesc!
summoner
 
Mesaje: 3
Images: 1
Membru din: 09 Feb 2014, 17:08
Mulţumiri date: 2 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde ablbd » 21 Mai 2015, 07:29

Lipseste aplicatia (shell). Sistemul mai are o partitie numita StaticStore care contine asa-zisul meniu. Poti accesa aceasta partitie doar daca se conecteaza prin AS, dar din pacate programul intermediar(Lurker.exe) din ROM il configureaza ca MS, apoi vrea sa lanseze \StaticStore\MShell\MShell.exe

Pentru acest mesaj ablbd a primit mulţumiri de la :
summoner
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde summoner » 22 Mai 2015, 23:32

Multumesc, ablbd, insa experienta mea in wince e aproape nula; exista posibilitatea de a reinstala shell-ul? Sincer, nu stiu ce inseamna sa ma conectez prin AS (presupun ActiveSync, dar nu e cazul la mine, fiindca ActiveSync nu-mi recunoaste dispozitivul, unitatile de disk fiind vizibile numai prin USB) la partitie. Iar despre Lurker.exe am inteles ca e un program de "management" (sic) la distanta, dar nu l-am gasit pe net (inteleg ca functioneaza si pe windows)... E posibil sa vizualizez folderul StaticStore prin alte metode? (un manager de fisiere...?)
summoner
 
Mesaje: 3
Images: 1
Membru din: 09 Feb 2014, 17:08
Mulţumiri date: 2 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde TheOpSis » 30 Mai 2015, 18:04

Salutare,

Se mai poate urca o data acest ROM va rog:

ablbd scrie:banesuca: Mai meditez la ce s-ar putea face... Cert este ca nu mai poti pune la loc fw original(desi am xip.bin, lipsesc fisierele aditionale) asa ca va trebui convins sistemul curent sa vada cipul gps.

LE: Parerea mea este ca nu dar poti incerca Evolio Mini.


Am un Evolio Mini, care se bloca in ecranul de calibrare, i-am rescris ROM'ul cu acesta de aici:

ablbd scrie:Ti-am urcat aici un FW combinat, format din elementele unui chit care a fost testat pe un E Mini si elemente originale provenite dintr-o salvare. Vezi daca-ti merge. In chit nu am inclus fisier logo, ideea este sa-ti ramina logo original. Inainte de a purcede la update, citeste si urmeaza intocmai instructiunile din .doc


Dupa ce a terminat procesul, a ajuns in bootlogo Evolio si s-a blocat, i-am dat reset, iar acum nu mai apare nimic pe ecran, pare decedat...

Multumesc
TheOpSis
 
Mesaje: 30
Membru din: 02 Iun 2014, 01:13
Mulţumiri date: 8 ori
Mulţumiri primite: 1 ori

Re: FIRMWARE

Mesajde TheOpSis » 09 Iun 2015, 17:57

Salutari din nou,

Vad ca pentru Evolio nu are nimeni acea salvare a firmware-ului, deci merge la cutiuta cu jucarii stricate (langa GoClever, cele 3 Mio'uri si inca vre-o doua aparate vechi despre care nu gasesc informatii pe net).

Am un smailo HDx 5.0 Travel, pentru care am luat de aici de pe forum xip.nb0, dar as avea nevoie de pachetul complet, cu tot cu bootloadere, shell si logo.

YG-101C-W6-BFNJ-4G-1D-5LS - YG-101C-V1.0 - Ramane blocat in logo, reactioneaza la filele pentru rescriere a firmware'uli puse pe card, intra in service mode, il vede flashtool, ideea e ca am incercat vre-o 5-6 variante de bootloadere / os'uri / shell'uri gasite pe la rusi, pentru familia YG-101C, dar nu vrea sa treaca de bootlogo.

M-ati putea ajuta cu cele mentionate mai sus va rog?

Multumesc
TheOpSis
 
Mesaje: 30
Membru din: 02 Iun 2014, 01:13
Mulţumiri date: 8 ori
Mulţumiri primite: 1 ori

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vademecum GPS

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

  • Advertisement
cron