gabi_g: 80% dintre aparate nu suporta optiunea "reset TOC", accesibila din atlasmgr; daca ai testat aceasta optiune, slabe sanse... cel putin deocamdata. Nu stiu inca motivul exact dar pare-se ca bootloaderul sterge respectiva tabela si nu mai stie sa o refaca in totalitate. Tabela (printre altele) contine adresa virtuala de lansare a bootloaderului si adresa virtuala de lansare a kernelului precum si locatiile lor fizice pe nand, in speta numarul sectorului de inceput si lungimea in sectoare pentru ambele. Totusi atlasmgr ar trebui sa se poata conecta la meniul scurt al nboot, care partial este independent de TOC. Asta daca nu i-au invalidat din fabrica aceasta posibilitate sau daca TOC continea un bit(si care de asemenea nu a fost refacut de catre bootloader) pentru validarea/invalidarea meniului scurt. Mie mi se pare cel mai probabil scenariul ca bootloaderul sterge TOC si il lasa asa... Sper ca in curind voi avea mijloacele necesare pentru a putea verifica aceasta ipoteza.
Apropos: fisierul de upgrade pt Medion contine TOC chiar la inceput (de la adresa 0x10); difera doar semnificatia bitilor de control intre Samsung si SirfAtlas, adica primii 16 octeti inclusiv cuvintul "magic" NTOC, in rest structura lor este identica.
PS: nu beau nici bere si nici altfel de alcooluri dar nu-ti voi refuza un pepsi twist

gyany: nu, insa cauta unul identic si salveaza-i romul, ca de restul ma ocup eu.