Descoperă Sibiul într-un mod inedit

Idei, propuneri de calatorii sau excursii

Descoperă Sibiul într-un mod inedit

Mesajde webmester » 24 Aug 2012, 18:30

Pasionaţii de aventură şi istorie au de ce să nu se grăbească să plece la munte în weekend. În căldura oraşului li s-a pregătit o surpriză pe cât de interesantă pe atât de educativă. Pe scurt, orice posesor de telefon mobil capabil să citească coduri QR poate să descopere obiective istorice, culturale şi arhitecturale ale Sibiului medieval.
„Paşi peste veacuri, prin QR cod” este o nouă modalitate de a cunoaşte oraşul, participanţii fiind îndrumaţi să descopere elemente şi evenimente importante istoric şi să-şi verifice cunoştinţele cu privire la oraşul în care locuiesc. Jocul se va desfăşura în raza centrului istoric Sibiu, de vineri până duminică la ora 22:00.

Jocul se bazează pe dorinţa participanţilor de a acumula cât mai multe cunoştinţe şi puncte, ei fiind îndrumaţi de călăuzele prezente în iarmarocul din Pţa. Mare. Călăuzele sunt coduri QR afişate la standurile din Pţa. Mare ce trebuie scanate cu telefonul mobil. Pentru a ajunge la finalul jocului, participanţii pot să se folosească inclusiv de ajutorul prietenilor de pe reţelele de socializare, aceştia fiind implicaţi activ în cele 3 zile de concurs.

Pentru a putea participa la „Paşi peste veacuri, prin QR cod” este nevoie ca participanţii să aibă un telefon mobil cu cameră foto capabilă să citească coduri QR, să aibă acces la internet mobil şi o adresă de e-mail validă. Pentru a fi sigur că telefonul tău poate scana coduri QR, intră pe site-ul http://jocpdi.ro/soft şi instalează aplicaţia compatibilă.
Avatar utilizator
webmester
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 21
Images: 8
Membru din: 21 Apr 2010, 12:40
Localitate: Sibiu
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Înapoi la Unde iesim

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • Advertisement
cron