EVOLIO E205  Subiect rezolvat

Firmware - salvare, resoftare, modificare. Alte discutii tehnice

EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 16 Feb 2012, 09:54

Va salut, am gasit acest forum dupa nenumarate cautari, dar ma bucur sa vad ca sunt persoane care se intereseaza de recuperarea aparatelor GPS.

Problema e urmatoarea:
1. aparat EVOLIO E 205 - ramane blocat cu imaginea de pornire;
2. nu se conecteaza la PC cu nici un fel de program.

Daca se poate sa imi dea cineva niste programe sau niste linkuri valabile de unde as putea descarca un firmware pentru EVOLIO E205 as fi recunoscator.
Va multumesc.
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde ablbd » 22 Feb 2012, 19:56

raduman2000: scuze, abia acum am observat topicul, desi erai binevenit si in cel general, care cuprinde "firmware" cam pentru orice aparat.
Fisierele de aici le pui in radacina unui card SD mic (nu SDHC) si formatat pe winXP. Butonul On/Off apasat in timp ce pornesti aparatul cu cardul inauntru.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 24 Feb 2012, 11:04

Multumesc ablbd;
am descarcat fisierele pe care le-ai pus; un card SD(originalul aparatului) formatat in xp (si FAT si Fat 32);
s-a instalat complect dar aceeas problema ramane blocat cu imaginea de pornire fara posibilitatea de al conecta la PC.

Ce as putea face?
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde ablbd » 24 Feb 2012, 20:10

Am modificat ceva in registri astfel incit sa lanseze explorer: http://freestorage.ro/wu4x2nqtqmie
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 27 Feb 2012, 11:29

Multumesc Domnule, o sa incerc
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 09 Mar 2012, 10:42

am instalat a doua varianta si a mers, multumesc.
dar problema este ca aparatu nu mai citeste cardu.???(formatat atat pe XP cat si pe VISTA) De ce?
ar trebui sa ii modific ceva setari ?
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde ablbd » 09 Mar 2012, 20:37

Incearca sa executi din \Wimdows MyShell.exe apoi verifica din nou daca vede cardul.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 12 Mar 2012, 14:23

Am executat MyShell.exe dar tot nu il vede
ce as mai putea face?
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde ablbd » 12 Mar 2012, 19:29

Daca in PC apare ca un stick(mass storage) atunci in cazul in care e conectat usb, din explorerul intern nu se vede nici residentflash si nici cardul SD. Cu cablul inserat, nici sistemul nu are acces la aceste resurse, le poti vedea/accesa doar din PC. Incearca sa-l comuti pe activesync. Pentru asta trebuie sa fie bine incarcat, scoate cablul usb, executa myshell si din setari alege activesync (sper sa aiba aceasta optiune), dupa care inchizi si il repornesti.

Daca nici asa nu vrea, urmeaza pasii:
- copiezi pe residentflash tot ce a fost acolo; sper sa fi facut o salvare sau sa ai CD original; daca fisierele exista, le rescrii pe toate! Atentie: dupa ce a terminat copierea, executa "secure remove"(!!!) ca pentru orice stick extern, altfel transferul de date poate fi incomplet.
-pregatesti pe card SD chitul original(secure remove!!), pe care ti l-am dat prima data
-accesezi settings, control panel, storage manager, selectezi ultima partitie din lista (02, cea care contine registrii), "properties", "dismount", "format"; selectie inseamna fond albastru/litere albe
-imediat ce a terminat formatarea inchide aparatul, lasa-l bine la incarcat, insereaza cardul, scoate cablul usb apoi faci upgrade; nu stiu daca la finalul upgrade reporneste singur sau trebuie repornit manual... oricum, trebuie repornit;
-in cazul in care procedura de upgrade sterge continutul residentflash (adica nu intra in shell ci ramine in ecranul de start), conecteaza la usb si repeta pct.1; in mod normal, chiar daca nu intra in interfata, ar trebui sa ai conexiune usb.

Dupa ce pleaca cu shell original, comuta pe activesync ca mai sus.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 13 Mar 2012, 11:16

1.
la conectarea USB cu PC nu apare nimic; daca tin apasat ambele butoane si cel de pornire si cel de meniu cand e conectat la PC imi spune ca nu are driver si imi cere sa il instalez. (nu am de unde at trebui sa il instaleze singur din aparat (asa banuiesc)).
in explorerul intern se vede doar residentflash.
la executarea myshell parca ar da un refresh aparatului nimic alceva.(asta ar trebui sa faca?)
Cu activesync nu merge sa il conectez (din ce am citit si pe alte forumuri) aparatu nu suporta o asemenea conectare.

2.
in settings, control panel, storage manager, apare asa:
dsk1: microsoft flssh disk care are trei partitii part00, part01 si part 02. Sindura partitie unde ma lasa sa ii dau dismount si restul de operatiuni (format , scan, defrag) este part 01 care este defapt residentflash, pentru celelalte imi spune "unable to dismont partition" ca de altfel pentru toate operatiunile pe care incerc sa le fac.
Cum altfel as putea sa formatez part02 ? Sau orce alta metoda prin care aparatul ar putea sa imi citeasca cardul.
Multumesc
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205  Subiect rezolvat

Mesajde ablbd » 13 Mar 2012, 19:35

Se comporta destul de haotic. Incearca sa-i rescrii SO nemodificat.

Driverul pe care ti-l cere este pentru atlasmgr dar nu-ti recomand sa abordezi aceasta cale pentru ca daca nu stii ce faci, poti distruge irevocabil aparatul .

Conform registrilor si a programelor din rom, are tot ce-i trebuie pentru functionarea (si) in mod AS. In ultima instanta voi face o alta modificare a registrilor din rom ca sa lanseze MyShell (interfata originala) dar in regim AS...

BTW, aparatul asta merge doar cu carduri SD. Cardurile SDHC le ignora pentru ca nu stie sa le trateze.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde raduman2000 » 15 Mar 2012, 10:18

Multumesc pentru ajutor si pentru informatii
Am reusit sa il fac sa mearga;
am instalat prima varianta de de firmware pe care ai atasato; dar tot a ramas blocat cu imaginea de pornire. dupa care i-am facut un Recovery de pe cd original si a mers, acum citeste si cardu. dar tot nu se conecteaza USB cu PC si nici cu AS nu vrea(de ce???) dar asta nu ma deranjeaza voi folosi cititoru de carduri.

Am instalat programul de rulare de pe cd original si imi da eroare HardwareIDerror.
Am bagat IGO 8.3.2.91972 si merge f bine.
te salut
raduman2000
 
Mesaje: 8
Membru din: 15 Feb 2012, 14:24
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde calin 73 » 23 Aug 2012, 18:59

salut

Poate aveti un sfat si pt. mine

Am un Evolio 205 cu igo 8 ,merge ok dar cand il bag la incarcare afiseaza mesajul Batery Charging si ramane blocat pe ea ,din cauza asta nu am mai pot naviga cu ea deoarece nu se vede altceva pe ecran decat acel mesaj.
Dupa resoftare ( de 2 ori am platit cate 50 rn pana acum ) merge o zi sau doua dupa care revine mesajul ,am incercat si fara navigatie ,face la fel doar sunetul si quick meniul apare unde pot face reglaje dar mesajul cu bateria ramane in permanenta cat se incarca ,face la fel si la 220v sau la incarcare de pe laptop.

Are cineva idee c as putea face ? deorece l-am cumparat folosit nu am nici soft pt. ea nici firmware si nici idee ce ar trebui sa reglez la ea.

Please help.
calin 73
 
Mesaje: 4
Membru din: 23 Aug 2012, 18:48
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde ablbd » 23 Aug 2012, 19:23

N-am mai intilnit fenomenul asta. Ce face daca il conectezi la incarcare in stare oprita si apoi il pornesti?
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde calin 73 » 23 Aug 2012, 21:32

Daca fac asa apare logoul aparatului iar dupa vreo 5 secunde apare aceeasi mesaj si pauza.
Cea ce mi se pare ciudat este ca gps-ul functioneaza in backup deci se aude in continuare doar ca nu se vede din cauza mesajului.

Ma gandesc ca trebuie sa fie undeva in softul lui o porunca unde poti sa opresti acestee mesaje (ca la windows sau in igo unde in system pot sa reglezi niste lucruri ).

Ciudat mai este faptul ca am incercat vreo 5incarcatoare din care 2 originale si care imediat au cauzat probleme in schimb cu ceva stift de pe pita a mers vreo 5 zile .
calin 73
 
Mesaje: 4
Membru din: 23 Aug 2012, 18:48
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde ablbd » 24 Aug 2012, 18:35

Nu cunosc aparatul dar s-ar putea sa fie... Pentru inceput cauta in Control Panel "Power" si "Display".
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 538
Membru din: 23 Sep 2010, 22:10
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 126 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde chacka » 24 Aug 2012, 21:39

calin, bateria mai tine ?( Daca e cea originala nu cred pt ca la primele modele de evolio toate au avut probleme cu bateria ) In setari ,nici in meniul lui, nici in windows nu ai ce sa modifici ca sa nu mai apara fereastra cu battery charghing.Daca bateria e moarta(sau defecta) si nu se mai incarca si sa treaca de un mimin prag de tensiune (3,8v ...3,9v) nu ai cum sa scapi de avertizarea aia . Daca ai posibilitatea schimba bateria (O baterie full charge are 4.28V)
chacka
 
Mesaje: 149
Membru din: 19 Mai 2012, 10:45
Mulţumiri date: 7 ori
Mulţumiri primite: 19 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde calin 73 » 25 Aug 2012, 20:47

sal.


Este logic idea ta cu bateria dar bateria nu a fost schimbata niciodata si tine si acuma 1,5-2 ore ,am mai auzit si eu cu bateria sa nu-l las sa se descarce complet etc.
Indiferent in ce stadiu este bateria face la fel ,si la 80% incarcare afiseaza la fel, dar bineinteles mai putin ca se incarca mai repede.

Alte idei cineva?
Am scris si pe siterule Evolio din Ro si UK dar bine inteles nu sau deranjat nici macar sa-mi raspunda.
calin 73
 
Mesaje: 4
Membru din: 23 Aug 2012, 18:48
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde chacka » 28 Aug 2012, 22:20

calin, Evolio o sa zica ca e incarcatorul defect sau nu e cel original livrat de firma lor.Daca nu ai incarcator livrat odata cu aparatul s-ar putea sa fie o magarie ca sa nu mearga decat cu incarcatoare de la Evolio pt. aparatul tau.Sunt anumite incarcatoare care au pinul 4
comun cu pinul 5 (GND) sau au o rezistenta de 120K intre pin 4 si 5 .(majoritatea incarcatoarelor nu au asa ceva :au +5v pe pin 1 si masa pin 5) .Din incarcatoarele pe care le-ai testat ,este unul original ? de la Evolio (livrat cu GPS-ul ?)
chacka
 
Mesaje: 149
Membru din: 19 Mai 2012, 10:45
Mulţumiri date: 7 ori
Mulţumiri primite: 19 ori

Re: EVOLIO E205

Mesajde calin 73 » 02 Sep 2012, 10:03

sal.

Sigur am si incarcatorul original cu care a functionat 3-4 ani ,dupa care a inceput sa faca figuri.( adica mesajul acesta ).
ma gandesc s-ai mai dau o sansa si ii schimb bateria dupa care daca nicicum nu-si revine , adio.
Mi sa mai zis de la un service aici local ca sar putea sa fie microprocesorul care controleaza incarcarea si care este foarte sensibil la aceasta serie ,si daca nu este scos incarcatorul la pornirea motorului din cauza socurilor se distruge rapid,
nu stiu
calin 73
 
Mesaje: 4
Membru din: 23 Aug 2012, 18:48
Mulţumiri date: 0 ori
Mulţumiri primite: 0 ori

Următorul

Înapoi la Vademecum GPS

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • Advertisement
cron